Što se nalazi u mojoj torbi za rodilište

Ok, priznajem, odgađala sam spremanje The torbe jer u mojoj glavi kada je torba za rodilište spremna to je znak da se bliži taj trenutak. Hrabra jesam, uzbuđena oko poroda, noći su već sada neprospavane zbog neudobnosti, a svakako sam sretna što iste koristim za vizualizacije tog trenutka kada ću prvi puta upoznati svoju bebicu, no očito kao i kod većine budućih majki, postoji ta neka mala nervozica, trema, ne znam kako bih je nazvala zbog koje bi usporila vrijeme jer mi je trudnoća tako brzo proletjela.

Karlo je preuzeo stvar u svoje ruke i sve ono što smo stavili na popis, u tablicu koju ažuriramo već neko vrijeme (informiramo se iz raznih izvora što je potrebno ponijeti u rodilište), posložio, nabavio i torba tj.torbe su spremne! Bebo V. mi smo sad stvarno spremni upoznati te 🙂

Sa sobom nosim 2 torbe + u auto s nama ide i torba za Karla kako idemo u Rijeku na porod. Ovo govorim, jer mnogi u cijelom uzbuđenju zaborave na partnera, a njemu će isto biti potrebne neke stvari dok će ti biti pratnja na porodu.

Ruksak za rađaonu – mnogi su mi savjetovali da odvojim ove stvari od onih koji ti trebaju nakon poroda kako bi ti prilikom dolaska u rodilište sve bilo nadohvat ruke. Stoga sam odabrala jedan manji ruksak u kojem se nalazi: fascikl sa svim nalazima – uredno posloženi, nalaz krvne grupe svakako imajte original ne kopiju (to mi je ginekologica naglasila da je jako važno), bočica za vodu, eterično ulje lavande i limuna da mi pomažu opustiti se i staviti u dobro emotivno stanje, natikače s kojima mogu pod tuš, ručnik srednje veličine, jednokratne gaćice (one mrežaste, sexy :)), ubacila sam 2 postporođajna uloška. Kako nikada ne znamo koliko će sam porod trajati, spremila sam energetske pločice i datulje (za koje mi je moja doula rekla da su odlične u trudnoći i na porodu jer dobro djeluju na maternicu), gumica za kosu, vrećica za odjeću koju ću skinuti sa sebe, mobitel i punjač, slušalice, maramice i moj “štapić” za akupresuru.

Torba za rodilište sadrži sve ono što će nam trebati za vrijeme boravka u rodilištu (nadam se što kraćem boravku). U nju sam stavila: 2 paketa jednokratnih gaćica, donje rublje (gaćice i grudnjaci za dojenje), 2 spavaćice koje su predviđene za dojenje, postporođajni ulošci i noćni ulošci, japanke, ručnici (3x), toaletna torbica (četkica za zube, pasta za zube, gel za tuširanje, dezić, češalj), bademovo ulje, vlažne maramice, vrećicu za prljavo rublje, wc papir, čarape (znam da je ljeto, no uzela sam 2 para za svaki slučaj). Za bebu sam u tu torbu spakirala blazinice, kremu za guzu, pelene (nekoliko komada, a ostatak će biti u autu pa mi Karlo uvijek može donijeti), vlažne maramice.

Sa sobom nosim blazinice za prsa (odabrala sam Aventove jer sam za njih čula kako su jako mekane i dobro upijajuće) i spremila sam izdajalicu za mlijeko (iako u većini rodilišta možete koristiti njihove izdajalice ukoliko bude potrebno, ja sam ipak odlučila ponijeti svoju). Odabrala sam električnu izdajalicu od Aventa koja je nova na tržištu i potpuno prilagođena što ugodnijem iskustvu majke. Svidjela mi se zato jer su je dizajnirali tako da se prilagođava svakom obliku i veličini bradavica, ima 8+16 načina rada, kažu da je jako udobna i nježna.

U ovoj torbi nalazi se i odjeća za bebu za izlazak iz rodilišta (pripremila sam 2 kombinacije jer nisam sigurna kakvo će biti vrijeme), tetra pelene, muslin swaddle dekica, odjeća u kojoj ću ja izaći iz rodilišta s najvećim osmjehom na svijetu.

I naravno, autosjedalica je spremna 🙂

Jesam li nešto zaboravila? Ako jesam, pišite mi 🙂

 

Ovdje možeš nabaviti proizvode koje preporučam:

Philips Avent izdajalica   Philips Avent blazinice za grudi 100 komada

 

Nema komentara

Napiši komentar