Jastučići za dojilje

Prije nego sam postala mama nisam nikada razmišljala da će ovaj predmet postati nešto bez čega ne mogu zamisliti dane majčinstva 😀 Riječ je o jastučićima (blazinicama) za prsa. Ako se pitaš jesu li ti oni od esencijalne važnosti, razmisli želiš li imati mokre mrlje od mlijeka na odjeći, ako je tvoj odgovor “NE”, onda su ti baš kao i meni ovi jastučići prijeko potrebni.

Testirala sam nekoliko brendova ovih jastučića i u nastavku ti donosim usporedbu između mog favorita – Philips Avent jastučića i onih koje proizvodi naš najpoznatiji lanac drogerija. Iskreno, nisam znala da je moguće da je tolika razlika u proizvodu ovisno o proizvođaču.

Jedna od glavnih prednosti Aventovih vs. ovih iz drogerije je u debljini samog jastučića, Aventovi su jako tanki što je velika prednost jer ne ostavljaju obris na odjeći, dogodilo mi se par puta da kada sam nosila ove iz drogerije vidjele su mi se grbe na majici od njih što mi nikako nije estetski prihvatljivo. Aventovi se ne vide i bolje se prilagođavaju obliku grudi zbog toga što su tanki. Isto tako Aventovi se bolje lijepe za grudnjak, dok ovi drugi ne i znalo mi se dogoditi da mi ispadaju iz grudnjaka pa ih pronalazim po kući ili u krevetu (dok dojim noću znaju mi ispasti van, hahhaha). Što se tiče njihove najvažnije funkcije – upijanja, Aventovi također imaju veliku prednost jer bolje upijaju i kada su puni mlijeka ne napuhnu se kao ovi drugi što ih čini mnogo ugodnijim na koži.

Koristiš li ti jastučiće za dojenje? Koji su se tebi pokazali najboljima? Ja bi voljela isprobati i ekološki prihvatljiviju opciju, vidjela sam da Avent ima i platnene jastučiće, ako imaš iskustvo s njima, znači mi mnogo da ga podijeliš 🙂 Hvala.

 

Nema komentara

Napiši komentar